Usko Vannas

Säveltäjä ja sanoittaja

Sanoituksia

Nämä sanoitukset ovat tekijänoikeuden alaista materiaalia. Niitä voi vapaasti esittää ja levyttää kunhan siitä tehdään asianmukaiset ilmoitukset Teostoon.

Argentiinalaisia tangoja

Tangon kulta-ajalla 1930 - 1950-luvulla Argentiinassa luotiin uskomaton määrä hienoa musiikkia, josta Suomen tangoyleisö ei tiedä paljoakaan. Joitakin keskeisiä kappaleita on takavuosikymmeninä esitetty suomeksi ilman mainittavaa menestystä, mutta pyrin nyt antamaan näiden käännösteni kautta tilaisuuden hakea uutta kontaktia tangon juuriin varsinkin kun argentiinalaisen tangon tuntemus on viime aikoina sekä tanssiharrastuksen että Tango Nuevo -musiikin ansiosta huomattavasti parantunut.

Käännöksissäni pyrin keskittymään Carlos Gardelin (1890 - 1935) sävellyksiin ja ohjelmistoon. Ne haluavat myös omalla vaatimattomalla tavallaan olla kunnianosoitus tälle kaikkien aikojen suurimmalle tangolaulajalle, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta.

 


Tango lyrics

This sections mainly contains Finnish translations of classical Argentine tangos as well as well as rewritten lyrics to Argentine melodies.